Skip to content

Tervetuloa Kemian Päiville 2024

Tervetuloa ensi keväänä Kemian Päiville Helsinkiin. Messukeskuksessa järjestettävä Kemian Päivät 2024 on vuoden odotetuin kemian alan tapahtuma Suomessa. Päivät tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kemian alan ammattilaisille, yrittäjille, opiskelijoille ja harrastajille kokoontua yhteen, jakaa tietoa ja intohimoa kemiaa kohtaan.

Katso Kemian Päivien ohjelman aikataulu

Ohjelma

Kemian Päivät 2024 tarjoaa laajan valikoiman seminaareja ajankohtaisista teemoista kemian eri osa-alueilta. Käsiteltäviä kattoteemoja ovat esimerkiksi Kemian mahdollisuudet kestävän kehityksen edistämisessä: Kestävän kehityksen edistäminen on yhteiskunnan tärkeimpiä päämääriä. Kemian alalla on paljon annettavaa muun muassa ympäristö- ja energiahaasteiden ratkaisemiseen. Kemian opetus ja tiedekasvatus: Esimerkiksi Kestävä kemia opetuksessa -seminaarissa pohditaan, miten uusia sukupolvia voidaan innostaa kemian opintojen pariin kestävän kemian kontekstin avulla. Uusimmat kemian tutkimustulokset: Kuulemme kärkikemisteiltä uusimmista tutkimuksista, jotka muuttavat kemian kenttää. Teollisuuden ja akateemisen yhteistyön mahdollisuudet: Akateemisen maailman ja teollisuuden yhdistäminen tarjoaa rajattomat mahdollisuudet. Tämä yhteistyö synnyttää uusia keksintöjä ja innovaatioita, jotka mahdollistavat kaikkien edellä mainittujen teesien toteutumisen.

 

Seminaaritunnelmia vuodelta 2022. Lähde: Messukeskuksen mediapankki.

Seminaarikokonaisuus on suunniteltu mahdollisimman monipuoliseksi sisältäen seuraavia aiheita:

  • Optinen spektroskopia ja kuvantaminen
  • Uuselintarvikkeet – lupaprosessin haasteet
  • Kemiallisen analytiikan tulevaisuus ja uudet teknologiat
  • Huomispäivän vety
  • 3D-tulostus ja terminen analyysi
  • Suomi, NATO ja joukkotuhoaseet
  • Kriittiset materiaalit kaupunkien kiertotaloudessa
  • Ilmastotutkimuksen seminaari
  • Kestävä kemia opetuksessa
  • Symposium nuorille tutkijoille.

Seuraamalla tätä blogia saat lisätietoa seminaareista. Julkaisemme tasaisin väliajoin ennakkoesittelyjä jokaisesta seminaarista.

 

Puhujat ja tunnelma

Kemia on alana valtava ja työllistää monenlaista osaajaa. Kemian Päivät 2024 tarjoaakin mahdollisuuden kuulla kiinnostavia puhujia eri taustoilta. Puhujina nähdään niin kansainvälisiä huippuasiantuntijoita kuin kotimaisia kemian vaikuttajia.

 

Tunnelmia ChemBio 2022 -tapahtumasta. Lähde: Messukeskuksen mediapankki.

Kemiaa tekevät ihmiset. Kemian Päivät tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, oppia uutta ja inspiroitua kemian monipuolisesta maailmasta. Päivät ovat paitsi tiedollisesti rikastuttavia myös loistava tilaisuus tavata samanhenkisiä ihmisiä ja luoda uusia kontakteja. Tapahtuma tarjoaa rentoa ja avointa ilmapiiriä, jossa ideoiden vaihtaminen ja keskustelu ovat tärkeitä. Riippumatta siitä, oletko kemian opiskelija, tutkija, opettaja vai kemian harrastaja, Kemian Päivät on suunniteltu juuri sinua varten.

Kemian Päivien 2024 seminaariohjelma on julkaistu!

Katso ohjelma-aikataulu

Nähdään Kemian Päivillä 2024!

 

Kemian päivien suunnitteluryhmän puheenjohtaja
Johannes Pernaa
Helsingin yliopisto