Skip to content

Kemian Päivät 2019

Hyvät kemian ammattilaiset,

Jo hyvän aikaa on orastavalle keväälle sijoittunut ja Messukeskukseen vakiintuneen ChemBio Finland tapahtuman aika. ChemBio Finland 2019 tarjoaa 27.–28. maaliskuuta Messukeskuksessa Helsingissä laajan luento- ja seminaariohjelman sekä kattavan näyttelyn. Osana kemian ja bioteknologian ammattitapahtumaa järjestetään Suomalaisten Kemistien Seuran toimesta Kemian Päivät 2019.

Vuosi 2019 on merkittävä vuosi suomalaisessa kemiassa, sillä vietämme kansallisen kemian 100 vuotisjuhlavuotta. Juhlan kunniaksi Suomalaisten Kemistien Seura on saanut houkutelluksi puhujiksi neljä alan nobelistia ja Kemian Päivät voi näin tarjota loistavan ”Nobelistiseminaarin”. Takuuvarmasti kukaan ei jää kylmäksi tässä arvovaltaisessa seurassa ja mielenkiintoisessa ja mieleenpainuvassa luentotilaisuudessa.

Kemian Päiviä odotetaan innolla, sillä omalle tapahtumalle on selvä tarve. Tehtyjen selvitysten ja kyselyjen mukaan vuodesta toiseen kävijöistä liki 90 % on ollut näkemäänsä, kokemaansa ja näyttelyssä saamaansa informaatioon tyytyväisiä. Tyypillinen messuvieras on ahnas arkipäivän tiedolle, jota voi hyödyntää työssään. Vuoden 2019 Kemian Päivien ohjelma rakentuu perinteisen kaavan mukaisesti – on vakiosessioita ja vaihtuvia teemoja, mutta pääosassa on aina uusi tieto ja informaatio sekä mielipiteenvaihtoa stimuloivat keskustelut. Näyttely on myös Kemian Päivien vakio-osio. Oivallinen paikka ja mahdollisuus vaihtaa näkemyksiä, esittää toiveita ja valmistella tulevia investointeja tai niiden toiveita. Näyttely on niin kiinteä osa Kemian Päivien ohjelmaa, että näyttelyyn osallistumiselle varataan aina riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia päivien aikana. Kolmas ulottuvuus päivien aktiiviselle osallistujalle on kollegojen ja vanhojen ystävien tapaaminen. Erinomainen mahdollisuus näinä kiireisinä aikoina vaihtaa kuulumisia.

Ensimmäisen päivän ohjelmasta mainittakoon kovasti tapetilla oleva kiertotalous, jossa seminaarin sisältö rakentuu ” Chemistry in the circular economy” teeman ympärille. Lääketieteellisiä tutkimuksia kromatografian avulla avaa varmaankin monelle modernin instrumentaalianalytiikan mahdollisuuksia biolääketieteessä. Ensimmäisen päivän ehdoton kruunu on Suomalaisten Kemistien Seuran 100-v juhlaseminaari nobelistiluennoitsijoineen.
Toisen päivän ohjelmassa käytetään tietokoneita kemian arvoitusten ratkomiseen sekä pohditaan kemikalisaation merkitystä ja vaikutuksia ympäristöön.

PLAZA tapahtumatorille kootaan jälleen kaikille makuhermoille maistuva ohjelma. Ohjelmaa riittää niin turvallisuudesta, juhlan jälkeisestä aamusta kuin uusista eväistäkin. Ehkäpä kurkistamme myöskin tulevaisuuden kristallipalloon.

Jo vakiintunen tavan mukaisesti Päivien yhteydessä järjestettävät luennot, seminaarit ja Plaza-tapahtumat ovat kävijöille ilmaisia. Olen vakuuttunut siitä, että tapahtuma tarjoaa jälleen osallistujille uutta ja päivitettyä tietoa sekä mukavia hetkiä ystävien seurassa. Uskon myös, että näytteilleasettelijat saavat kaivattuja asiakaskontakteja. Ohjelmatoimikunnan puolesta toivotan kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi ChemBio Finland Kemian Päivät 2019 – tapahtumaan josta riittää juttua vielä pitkälle päivien jälkeenkin.

 

Kimmo Peltonen
Kemian Päivien ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja